Onverwachts start 3de chemo kuur

Onderstaand bericht is een email geweest die we naar onze naaste vrienden en familie hebben gemaild op 11 januari 2011:

Vandaag is Kaj onder de MIBG-scan geweest.
Gister is hij ingespoten met radioactief jodium.
Om zijn schildklier te beschermen tegen de straling van dat radioactieve jodium moest hij een aantal verschillende medicijnen krijgen al een paar dagen voor de injectie.
Deze medicijnen dienen wij toe via de sonde, aangezien dat oraal niet zo makkelijk is.
 
Helaas had Kaj vannacht weer eens zijn sonde in zijn slaap uitgetrokken, waardoor mama 3 verschillende medicijnen oraal erin moest zien te krijgen, anders zou Kaj weleens extra ziek kunnen worden van dat radioactieve jodium.
Kaj heeft de hele straat bij elkaar gegild, maar het is erin gegaan! :-(
 
Bij aankomst op de poli moest Kaj 2 uur voor de scan een sedatie krijgen, omdat hij wel stil moet liggen onder de scan.
Niet zo stil als bij een MRI-scan, want die moet onder algehele narcose.
De sedatie werkte bij de vorige scan niet optimaal, waardoor Kaj nog een extra dosis verslappend middel kreeg ter plekke.
Door de slechte ervaring bij de vorige MIBG-scan waarbij Kaj zo vreselijk moest huilen en in paniek was, hadden we gevraagd of oma met mama mee kon gaan aangezien papa niet kon, en mama wel wat morele steun kan gebruiken.
 
Bij aankomst op de nucleaire afdeling en het zien van de scan begon Kaj meteen te huilen, maar eenmaal ingepakt op het apparaat gaf hij zich er toch redelijk snel aan over en viel gelukkig in slaap tijdens de twee uur durende scan. Denk dat oma voortaan altijd maar mee moet! :-)

Bij terug komst op de poli kregen we te horen dat Kaj zijn bloedwaardes dusdanig goed waren dat de arts diezelfde dag nog wilde beginnen met de derde kuur.
Dit hield onverwachte opname in een dag eerder dan gepland. Best onhandig aangezien we hier niet op ingesteld waren, maar aan de andere kant waren we er toch en hopelijk betekent dit ook een dag eerder thuis!