Kuur duurt en duurt maar

We zijn gelukkig over de helft van deze kuur heen! Gevoelsmatig lijkt naarmate de kuren verstrijken deze alsmaar langer en langer te worden. Opgesloten op 2 zuid terwijl de wereld buiten aan ons voorbij trekt.

Het doet me ook wel een beetje denken aan een slechte parodie op de film klassieker Groundhog Day met Bill Murray. De film gaat over een chagrijnige weerman die met veel tegenzin in een klein plaatsje een reportage moet maken en daar vervolgens elke morgen op diezelfde dag opnieuw wakker wordt. Onze parodie heet dan 2 Zuid met Kaj Dee. Deze film gaat over een kleine dreumes die met veel tegenzin op een oncologie afdeling een chemo behandeling moet ondergaan, en daar vervolgens elke morgen op diezelfde dag opnieuw wakker wordt.

Kaj voelt zich best goed, zijn eetlust is uiteraard weer in een onzienbare versnelling ver beneden peil gezakt. Het blijft keer op keer niet leuk om mee te maken dat je kind bijna niets meer zelfstandig oraal wil eten, lang leve de sonde voeding zullen we dan maar zeggen. Kaj is gelukkig een kind met een zeer opgeruimd karakter, en is zelden in een slechte stemming. Zelfs als hij zich flink beroerd voelt kan er meestal nog wel een glimlachje vanaf. Dat houdt ons niet alleen op de been, maar zorgt er ook voor dat we ons verstand niet verliezen.

29 februari staat de MRI-scan gepland. Doordat we onverwacht een andere koers moeten varen, loopt deze scan min of meer in de weg, in die zin dat de kuur op de 29ste nog in volle gang is. Kaj kan moeilijk met chemo´s en al onder narcose de scan in. Hij zal tijdelijk een paar uur afgekoppeld moeten worden. We gaan het morgen bespreken met de arts hoe ze dit aan willen pakken, liever de geplande scan natuurlijk niet uit stellen. We willen tenslotte zo spoedig mogelijk weten waar we aan toe zijn. Als ik aan de uitslag dag van 7 maart denk, dan draait mijn maag inhoud om. Het is vreselijk spannend, durf bijna niet te hopen op de best mogelijke optie. Zoals het er nu voor staat hebben we 3 opties na deze kuur. Optie 1, de moeder haard tumor is operabel, en de chirurg zal deze proberen te verwijderen. Optie 2, de moeder haard tumor is niet operabel en Kaj zal een ander soort kuur krijgen. Optie 3, de gunstigste, de moeder haard tumor is zo goed als weg, en we starten hierna met de hoge dosis chemo. Het voelt heel dubbel, enerzijds willen we graag dat het 7 maart is zodat we weten wat de volgende stap is die genomen moet worden, en anderzijds klinken alle mogelijke opties even angstaanjagend.