Grote beurt

Onderstaand bericht is een email geweest die we naar onze naaste vrienden en familie hebben gemaild op 06 januari 2012:

Kaj is helaas op oudejaar dag toch ziek geworden, het zag er in eerste instantie ook te goed uit vlak na het einde van de 2de kuur.
 
We zijn maandag avond nog op de SEH van het Sophia beland na overleg met ons verpleegkundig contact persoon van de kinderoncologie poli.
Kaj had zijn sonde uitgebraakt, en wilde niets meer drinken met als gevolg dat hij dreigde uit te drogen.
Hij was ook ontroostbaar al een paar dagen, huilen, misselijk, spugen en alleen maar als een slap vogeltje op je willen hangen. Kortom heel zielig.
 
Na wat testen op de SEH, bleek dat hij bijna geen witte bloed cellen meer had (dus totaal geen weerstand), en zijn HD waardes waren tevens ver beneden peil, wat inhield dat hij een bloed transfusie nodig had. Ondanks de constante spiegel paracetamol toch tegen de 38 graden aan.
38.5 betekent overigens altijd verplicht opname, aangezien er dan sprake kan zijn van een infectie.
Diezelfde avond is er een nieuwe sonde geplaatst, wat een vreselijk rot gebeuren is voor onze kleine man, er moet een slangetje via je neus gat door je keel naar je maag.
 
De volgende ochtend stond de ´grote beurt´ gepland op de poli. Een dag opname van 10:00 tot 19:00 volgde waarin Kaj extra sonde voeding en een bloed transfusie heeft gekregen. We zagen hem in de loop van de dag langzaam maar zeker wat opknappen. De krijt witte kleur met panda oogjes maakte langzaam aan plaats voor een voorzichtig kleur op zijn wangen. Sindsdien gaat het elke dag een beetje beter met hem.
Papa en mama kunnen daardoor ook weer een beetje bijkomen, de lange nachten oplopen met een ontroostbare Kaj lijken vooralsnog even over te zijn! :-)
 
Afgelopen woensdag is Kaj onder narcose de MRI scan door geweest.
A.s. 10 januari wordt hij weer ingespoten met radioactief jodium, wat zich aan de kanker cellen zal hechten en de 11de zal hij onder de MIBG-scan gaan.
De met radioactief verlichte kanker cellen zullen vervolgens als vlaggetjes oplichten onder deze MIBG-scan.
 
Hopelijk krijgen we nog voor het einde van de derde kuur te horen hoe de eerste twee kuren het hebben gedaan, en of deze voldoende zijn aangeslagen. Dit n.a.v. de uitslagen van de laatste scans, bot/merg biopsies en urine uitslagen.
12 januari start de derde kuur, een opname van zes dagen.